Речник на турцизмите в българския език

Автор: Весела Кръстева

 

ОПИСАНИЕ:

Цена

15 лв.

Корица

Мека

Страници

248

Размери

14.00 / 20.00 / 1.40 cm

Тегло

0.296 kg

ISBN

9786197045031

 

След като издаде през 2000 г. “Речник на турските думи в съвременния български печат” и успешно защити докторска дисертация на същата тема, д-р Весела Кръстева натрупа лексикографски опит и дълбоки познания по лексикология, за да ни представи нов, по-богат и по-обемен речник с двойно повече лексеми – в първия те са 555, а във втория (“Тълковен речник на турцизмите в българския език”, 2003 г.) – 1200, при това с много по-пълно тълкуване на турцизмите в съвременния български език и с много повече и по-разнообразни примери не само от публицистичната, но и от художествената реч. 
Поради продължаващия интерес към лексикографския труд на д-р Весела Кръстева издателство “Маре” реши да предложи ново преработено издание “Речник на турцизмите в българския език”. 

Речникът съдържа 1200 най-популярни, останали живи и до днес турски думи, представени със своите характеристики:

  • лексикални значения
  • граматични категории
  • стилистични стойности
  • етимологични особености
  • илюстративен материал

"В речника читателят ще открие немалко любопитни явления, свързани с турцизмите в българския език, което е заслуга на компетентния автор. Може да се каже, че всеки, който прави анализ на художествен или публицистичен текст у нас, ще има неизбежна нужда от речника на д-р Весела Кръстева." (Доц. д-р Константин Попов)

 Поръчка на тел. 0888 932245 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.